Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 1930 yılında belde halkımız tarafından yapılmıştır. Otarihte okulumuz bugünkü halinden çok uzaktı. Bina yapı olarak tek katlıydı ve ortasında 70 metrekare ebatlarında bir salon vardı. Bu salondan yanlardaki sınıflara çıkılıyordu ve üç tarafında üç sınıf olmak üzere toplam dokuz sınıf vardı. Zamanla bu yapı eskidi ve yıkılacak duruma geldi.

21.10.2019 439

Belde halkı imece usulüyle yeni bir okul yaptırmaya karar verdi. O yılları yaşayan vatandaşlarımızın anlattığına göre kişi başı 70 teneke kum-çakıl kullanılmıştı. Zor şartlar altında şu anki okulun üst kısmında istinat duvarının olduğu noktaya 1963 yılında yeni bir okul yapıldı. Bu okul hem ilkokul hem de ortaokul olarak hizmet verdi. 1989 yılına kadar hizmet veren bu bina eskiyip işlevini yitirince şuan yemekhane olarak kullanılan bina ve öğretmen lojmanı yapıldı ve eğitim öğretime burada devam edildi. .Ancak 1989'dan sonra beldemizde sadece ilkokul bulunuyordu. 1993 yılına gelindiğinde sekiz yıllık kesintisiz eğitime okulumuzun şartları yeterli değildi. Beldemizin ileri gelenleri Köprülü Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ni kurdu. Derneğin uzun çalışmaları sonucunda 1999 yılında şu anki okulumuzun temelleri atıldı. Tamamen bağışlar ve yardımlarla köy köy dolaşılarak zemin katın inşaatı tamamlandı. O yıl öğrencilerimiz zemin katta eğitime başladı. 2000 yılına gelindiğinde beldemiz hayırsever vatandaşlarından Mevlüt Güven Bey okul yapımı işini üstlendi ve kısa sürede birinci ve ikinci katın yapımı tamamlanıp eğitime başlandı. Mevlüt Güven Bey'in eşi merhum Ayşe Güven Hanım'ın hatırasına okulumuzun ismi Köprülü Ayşe Güven İlköğretim Okulu oldu. Bugün 4+4+4 eğitim sistemine göre okulumuzun zemin katı dört sınıflı ilkokul, birinci ve ikinci katlar sekiz sınıflı ortaokul olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Kaynak: Mevlüt Güven

Adres:
KÖPRÜLÜ MAH. KÜME KÜME EVLERİ KÖPRÜLÜ AYŞE GÜVEN İLKOKUL VE ORTAOKULU BLOK NO 286 GÜNDOĞMUŞ / ANTALYA